Ongevraagd Advies

‘Ik weet niet of je deze kaarsen al kent maar ze zijn echt heel goed.’

Een ongevraagd advies kreeg ik laatst.

Ik geef zelf ook wel eens ongevraagd advies* en zeg er dan meestal bij: ‘I know, ongevraagd. Kijk zelf maar wat je er mee doet en of je er überhaupt iets mee kan. Ik kon het niet laten.’

Zo was het bij die vrouw in de winkel ook. Zij stond naast me en zei het uit enthousiasme tegen mij. Nu kende ik deze kaarsen al maar anders had ik er misschien maar 2 gekocht om eens te testen en door haar ongevraagde advies had ik er dan vast gelijk meer gekocht.

Zo werkt het vaak, via via krijg je adviezen en die kun je bijna altijd blind volgen.

En nu is het met het aanbevelen van kaarsen wel weer anders dan met het aanbevelen van mensen maar het principe is hetzelfde 🙂

Bij mensen is het ook een kwestie van een klik hebben maar dan nog is de gevraagd of ongevraagde aanbeveling heel fijn. Als je gewoon hoort: weet je, je zou eens kunnen kijken bij persoon X, ik heb daar zelf hele goede ervaringen mee/ fijn mee samen gewerkt/ mooie resultaten mee gehaald/ persoon X heeft me echt perfect geholpen.

Vul zelf maar in.

En dan volgt vaak het zinnetje: kijk zelf maar even of jij hem of haar wat vindt en of je een klik hebt, ik ben er in elk geval super tevreden en blij mee.

Hoe fijn is het als iemand dat over JOU zegt!

En hoe mooi als jij dat af en toe zegt over iemand waar jij blij mee bent. Waar je fijn mee hebt samengewerkt of die jou perfect geholpen heeft.

Je kunt dus klein beginnen: eens een product in een winkel aanbevelen of bepaalde groenten in de supermarkt ofzo. Of gewoon iemand in je netwerk aanbevelen bij een bekende van jou. En hoe leuk is het als je spontaan een aanbeveling** voor iemand schrijft op LinkedIn?

Go for it!

Je zult zien dat het heel leuk is om te doen. En natuurlijk is het ook superleuk om te horen als mensen op die manier bij jou terecht komen.

* over dat ongevraagd advies door mijzelf, dat gaat vaak over Linkedin. Bijvoorbeeld als ik zie dat iemand zijn of haar profielfoto niet op openbaar heeft staan, of dat zij iets delen terwijl zelf posten effectiever is, dat soort dingen. En door dat zinnetje erbij (I know, ongevraagd. Kijk zelf maar wat je er mee doet en of je er überhaupt iets mee kan) reageren mensen vrijwel altijd leuk en positief. Vaak hoor ik ‘Dankjewel, dat wist ik helemaal niet’ of ‘wat goed dat je dat zegt’ of ‘Natuurlijk mag je dat zeggen, graag zelfs, ik ga het gelijk aanpassen’. Dus alleen maar leuk om zo te kunnen helpen 😊

C’est le ton qui fait la musique, zeker bij ongevraagd advies.

** Als je zelf iemand om een aanbeveling wilt vragen, lees dan de nieuwsbrief die hier speciaal over gaat.

Ik help ondernemers en mkb-ers bij het inzetten van LinkedIn op een manier die bij hen past zodat zij meer klanten en leads uit LinkedIn halen. Dit doe ik d.m.v. incompanytrainingen en trajecten bij bedrijven, LinkedIn VIP dagen & trajecten (1 op 1) en mijn Online LinkedIn Programma.

Iedere maand geef ik een Masterclass over Top of Mind worden op LinkedIn waar je je gratis voor kunt aanmelden via deze link.

Wil je liever gelijk een inspiratiesessie met mij inplannen dan kan dat direct in mijn agenda via deze link. Leuk je binnenkort te spreken 😊

Stappenplan LinkedIn

Je bent er bijna...

Waar mogen we het stappenplan naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!

Je bent er bijna...

Waar mag ik de bevestiging van je inschrijving naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!