Connecten op LinkedIn

Wat betekent verbinden of connecten voor jou? Daar ben ik heel benieuwd naar.

Wil je het met me delen?

Laatst was ik bij een netwerkborrel/ inspiratieborrel of hoe je het ook wilt noemen en de vraag werd daar gesteld: wat betekent verbinden voor jou?

Mooie vraag vond/vind ik.

Voor mij betekent verbinden: oprecht verbinden met elkaar.

Zelf houd ik enorm van connecten, van verbinden met elkaar (zowel offline als online). En met oprecht bedoel ik zonder trucjes.

Ik houd niet van dat ‘voor wat, hoort wat’. Dat je persé wat terug moet doen als je zelf iets krijgt. Het hoeft niet 1 op 1, zo van: ik doe wat voor jou, dus dan moet jij nu wat terugdoen voor mij.

Ik houd meer van geven en geloof erin dat dit altijd voor je werkt. Dan krijg je ook zelf weer terug van anderen. Echt, probeer het maar.

Ga oprecht verbinden en connecten

Kijk eens goed naar die ander, stel vragen en kijk of je hem of haar kunt helpen (privé of zakelijk). Die ene vriend(in), collega, samenwerkingspartner, klant, potentiële klant, buurman, iemand die je op straat tegenkomt, noem maar op.

Af en toe zal je misschien ook moeten zeggen: sorry maar daar kan ik je niet bij helpen.

Maarrrrr misschien kan … (vul naam in) jou daar wel bij helpen.

Soms heb ik dat ook weleens bij potentiële klanten in een call waarbij ik merk dat ze beter door iemand anders geholpen/getraind kunnen worden, dan verwijs ik door naar iemand anders. Met alle liefde. Beter eerlijk dan mega salesy.

Mensen waarderen dat echt en het kan ook voorkomen dat (in dit geval) iemand dus geen klant bij je wordt maar jouw naam weer noemt aan iemand anders. Dat helpt jou dan uiteindelijk ook weer.

En zo kan ik nog tig voorbeelden noemen maar dat ga ik vandaag niet doen…

Groetjes,

Anoek Schippers

Ik help ondernemers en mkb-ers bij het inzetten van LinkedIn op een manier die bij hen past zodat zij meer klanten en leads uit LinkedIn halen. Dit doe ik d.m.v. incompanytrainingen en trajecten bij bedrijven, LinkedIn VIP dagen & trajecten (1 op 1), het Boost groepstraject en mijn Online LinkedIn Programma.

Regelmatig geef ik een Masterclass over Top of Mind worden op LinkedIn waar je je gratis voor kunt aanmelden via deze link.

Wil je liever gelijk een inspiratiesessie met mij inplannen dan kan dat direct in mijn agenda via deze link. Leuk je binnenkort te spreken.

Stappenplan LinkedIn

Je bent er bijna...

Waar mogen we het stappenplan naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!

Je bent er bijna...

Waar mag ik de bevestiging van je inschrijving naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!