Hoe maak je snel en eenvoudig jouw eigen LinkedIn nieuwsbrief? Ik leg het je hier allemaal uit en heb er zelfs een video over gemaakt.

Check de video waarin ik je stap voor stap mee neem.

Of als je liever leest dan kijkt, zie je hieronder ook de stappen op papier:

Creator modus

Allereerst: Ga naar je eigen LinkedIn profiel en schakel de Creator modus in mocht je dat nog niet hebben gedaan. Alleen dan kan je een LinkedIn nieuwsbrief aanmaken.

Niet iedereen heeft deze optie van de nieuwsbrief al gekregen trouwens dus het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben. Als je de optie hebt, staat het bij je tools.

Ga vervolgens naar Home en klik op: een artikel schrijven

Klik op: een nieuwsbrief maken

Voeg een titel*, beschrijving, publicatiefrequentie (bijvoorbeeld 1 x per 2 weken of wekelijks of maandelijks) en logo (of foto) toe voor jouw eigen nieuwsbrief. Klik vervolgens op Gereed.

*Let erop dat je echt een unieke naam gebruikt die voor al je nieuwsbrieven geldt. Zo heet die van mij Top of Mind op LinkedIn. Elke afzonderlijke editie krijgt dan later een eigen naam. Deze editie heette ‘Maak je eigen LinkedIn nieuwsbrief ‘.

Als je al een bestaande LinkedIn nieuwsbrief hebt (zoals ik) dan ga je voor de volgende editie bovenin naar ‘begin met het schrijven van een bijdrage’ en klik je rechtsonder op ‘artikel schrijven’.

Vervolgens kan je alle velden invullen:

Kopregel: de titel van je eerste nieuwsbrief

Coverafbeelding: kan je ook toevoegen, ziet er mooi uit en je artikel / nieuwsbrief valt zo veel meer op.

Tekst: daaronder kun je je tekst zetten van je nieuwsbrief en je kunt ook afbeeldingen (bv foto’s ) toevoegen zoals ik nu doe hieronder.

Foto’s kun je ook aan de rechter of linker kant plaatsen, zoals ik onderaan dit bericht heb gedaan. 

Eventueel kun je ook een video invoegen zoals ik ook deed hierboven.

Ook kun je linkjes en quotes toevoegen, tekst opmaken (vet, cursief of onderstreept). Kortom, je kunt je uitleven op de opmaak maar overdrijf niet zou ik zeggen😊

Je kunt ook quotes toevoegen, schrijf je zin en klik dan helemaal bovenaan op de 2 aanhalingstekens ” en dan krijg je dit effect:

Binnen no time had ik 1200 mensen die zich ingeschreven hadden

Dat was namelijk echt zo, in december schreef ik mijn eerste nieuwsbrief op LinkedIn en binnen no time had ik 1200 abonnees. Echt superleuk en zo snel. Dus vandaar dat ik de video voor je heb gemaakt met de uitleg over hoe jij je eigen nieuwsbrief op LinkedIn kunt maken.

Doe er je voordeel mee en ik zou zeggen: ga er mee aan de slag. Probeer het eens uit! Mijn quote is niet voor niets:

Ga het vooral doen!

Let op: als je nieuwsbrief klaar is, klik dan op de button publiceren. Linkedin maakt er dan een post van die in je eigen tijdlijn komt.

Zet er dan wel een stukje tekst bij (bv uit deze nieuwsbrief die je net gemaakt hebt) en trigger mensen om je hele nieuwsbrief te gaan lezen. Schrijf bijvoorbeeld: lees hieronder verder 👇 en zet er 3 #’s bij. En klik dan op plaatsen.

Uitnodiging

Standaard worden je connecties & volgers per melding uitgenodigd om zich te abonneren op jouw nieuwsbrief zodra het 1e artikel van jouw nieuwsbrief is gepubliceerd. Abonneren betekent dat ze een melding en e-mail ontvangen wanneer je een nieuw nieuwsbriefartikel schrijft. Ideaal!

Het fijne is dus dat je heel makkelijk abonnees krijgt, het is super laagdrempelig. Mensen hoeven geen mailadres bij je achter te laten en kunnen zich eventueel ook heel makkelijk weer afmelden mochten ze dat willen.

Je kunt zelf ook zien wie er geabonneerd zijn als je klikt op het aantal abonnees, dan zie je alle namen.

Ik ben fan (so far😉), zeker omdat je abonnees dus ook een mailtje krijgen als er weer een nieuwe nieuwsbrief is. Dus de mensen die al geabonneerd waren, hebben nu weer een mailtje gekregen vanuit LinkedIn dat er dus een nieuwe nieuwsbrief van mij is.

Fyi: ik maak de LinkedIn nieuwsbrief trouwens naast mijn eigen nieuwsbrief (die ik alleen naar mijn eigen mailbestand stuur, die overigens geen nieuwsbrief heet 😊 en waar ik andere content in deel*).

Heel veel succes en plezier met het maken van je eigen LinkedIn nieuwsbrief en vergeet me vooral niet te taggen als je de nieuwsbrief publiceert.

****************************************

Ps: abonneer je gratis op mijn 2- wekelijkse LinkedIn nieuwsbrief mocht je dat nog niet hebben gedaan 😊 en reageer hieronder met een duimpje of een comment zodat nog meer mensen deze handige tips kunnen lezen & zien om hun eigen LinkedIn nieuwsbrief te maken.

Wil je meer over mij lezen, check dan mijn LinkedIn profiel, of kijk verder op mijn website AnoekSchippers.nl.

Ook als je een vraag hebt, stuur me dan even een berichtje, ik help je graag!

Groetjes,

Anoek Schippers

Ik help ondernemers en mkb-ers bij het inzetten van LinkedIn op een manier die bij hen past zodat zij meer klanten en leads uit LinkedIn halen. Dit doe ik d.m.v. incompanytrainingen en trajecten bij bedrijven, LinkedIn VIP dagen & trajecten (1 op 1) en mijn Online LinkedIn Programma.

Iedere maand geef ik een Masterclass over Top of Mind worden op LinkedIn waar je je gratis voor kunt aanmelden via deze link.

Wil je liever gelijk een inspiratiesessie met mij inplannen dan kan dat direct in mijn agenda via deze link. Leuk je binnenkort te spreken 😊

Stappenplan LinkedIn

Je bent er bijna...

Waar mogen we het stappenplan naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!

Je bent er bijna...

Waar mag ik de bevestiging van je inschrijving naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!