Hashtags op LinkedIn

Wat doen die #’s bovenin het LinkedIn profiel bij ‘Heeft het over…’? En hoe kan het dat sommige mensen een andere volgorde op hun profiel hebben met Uitgelicht/Featured, activiteit en Info/About?

Deze vragen krijg ik regelmatig en misschien vraag jij je dat ook wel af.

Het korte antwoord is: dat ligt aan het wel of niet inschakelen van de ‘creator modus’ op je profiel (het schuifje om het aan of uit te zetten, zie je op je profiel bij ‘hulpbronnen’).

Wat gebeurt er als je de creatormodus aanzet?

✔ Je content komt meer in beeld doordat de gedeelten Uitgelicht en Activiteit als eerste worden weergegeven op je profiel.
✔ Het gedeelte Activiteit op je profiel laat jouw posts zien en niet langer ook nog eens de dingen die je interessant hebt gevonden, je commentaar op andere posts en andere activiteiten (deze zijn overigens nog steeds beschikbaar wanneer je klikt op ‘Alle activiteit weergeven’).

De onderwerpen waarover je bijdragen plaatst, kun je als hashtags weergeven onder je kopregel. Je ziet dan staan: ‘Heeft het over…’ en dan zie je maximaal 5 zoekwoorden (#’s)
Op mijn profiel staat: Heeft het over #linkedintips, #zichtbaarheid, #personalbranding, #linkedinmarketing en #linkedinpersoonlijkmaken

✔ Je hebt de optie om een link bovenaan je profiel te zetten en deze link kan je zelf personaliseren (zo heb ik er bv. van gemaakt: Plan hier je call in).
Dit doe je door op je profiel op het potloodje onder je omslagfoto te klikken en dan kom je bij ‘introductie bewerken’ en als je dan helemaal naar onder scrollt, zie je de optie om een link met eigen tekst in te voeren.

De knop Connectie maken op je profiel verandert in Volgen. 

Het aantal volgers is te zien in je profielintroductie.

✔ Je krijgt de mogelijkheid om LinkedIn nieuwsbrieven te maken, LinkedIn live in te zetten en audio evenementen te organiseren

Nadeel?

Zodra je de creatormodus instelt, werkt het automatisch zo dat mensen de button ‘Volgen’ in beeld krijgen in plaats van de button ‘connectie maken’. Je kunt alsnog wel een connectie verzoek indienen maar mensen moeten iets meer moeite doen.

👉 Hoe zit het bij jou, heb jij de creatormodus aan of uit staan? Ik heb ‘m onder andere aan staan zodat ik LinkedIn nieuwsbrieven kan maken🤩 maar als je niet of weinig zelf content schrijft, is deze optie minder interessant.

Ik help ondernemers en mkb-ers bij het inzetten van LinkedIn op een manier die bij hen past zodat zij meer klanten en leads uit LinkedIn halen. Dit doe ik d.m.v. incompanytrainingen en trajecten bij bedrijven, LinkedIn VIP dagen & trajecten (1 op 1) en mijn Online LinkedIn Programma.

Iedere maand geef ik een Masterclass over Top of Mind worden op LinkedIn waar je je gratis voor kunt aanmelden via deze link.

Wil je liever gelijk een inspiratiesessie met mij inplannen dan kan dat direct in mijn agenda via deze link. Leuk je binnenkort te spreken 😊

Stappenplan LinkedIn

Je bent er bijna...

Waar mogen we het stappenplan naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!

Je bent er bijna...

Waar mag ik de bevestiging van je inschrijving naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!