Volgen of connecten

Maar dat is helemaal niet zo! Als je nog niet met mij geconnect bent, zie je een grote blauwe VOLG button op mijn profiel en krijg je de melding als je wel wilt connecten: Anoek wil liever gevolgd worden 😮 maar dat is dus echt niet wat ik wil, trust me.

Maar waarom staat dat er dan?

Zodra je de creator modus instelt, werkt het automatisch zo dat mensen de button ‘Volgen’ in beeld krijgen in plaats van de button ‘connectie maken’. Je kunt alsnog wel een connectie verzoek indienen (dat leg ik je hieronder uit) maar dan komt het ergste….

De melding komt in beeld dat je liever niet wilt connecten maar liever gevolgd wil worden.

Ai

 

Volgen of connecten

Nu snap ik echt wel dat Gary V liever gevolgd wil worden aangezien hij 4.999.077 (!) volgers heeft.

Maar die melding staat er bij mij dus ook. Nou ja, er staat dan: Anoek wil liever gevolgd worden.

X wil liever gevolgd worden. Volg X om hun bijdragen te zien of stuur hen in plaats daarvan een bericht. We raden aan dat u alleen connecties aangaat met personen die u kent.

Zoals een oud klant mij appte:

Ik denk dat je dat niet zo bedoelt.

Ze schreef erbij: ‘Integendeel zou ik zo zeggen. Ik merkte zelf dat ik erdoor geïrriteerd raakte omdat ik, ook al is het via LinkedIn, de verbinding zoek. En als mensen aangeven dat niet te willen en liever gevolgd willen worden dan voelt dat voor mij letterlijk ook zo. ‘Ik wil niet met jou in verbinding, maar ik wil dat jij mij volgt’ 🤮’

Dus ik dacht als je dat niet gemerkt hebt is dat wellicht een mooi onderwerp om over te schrijven en heel veel gevoelige mensen zoals ik op dat vlak uit te leggen hoe dat komt.

Ik ben altijd zo blij als mensen mij over dit soort dingen waar ze tegen aan lopen een berichtje sturen! Deze oud klant had het met 1 van haar klanten over LinkedIn en ook over mij gehad en zo kwamen zij op mijn profiel en zagen ze dus die melding.

We hadden even over en weer geappt en ik bedankte haar voor de tip en inspiratie voor deze LinkedIn nieuwsbrief waarop zij schreef:

Succes en ik zou het leuk vinden als juist jij er aandacht aan besteed omdat ik de verbinding met jou als warm ervaar en persoonlijk ik het een rot bericht vind.

Dus bij deze een nieuwsbrief speciaal over dit onderwerp (en dankjewel E. voor je inspiratie en compliment)!

Het goede nieuws is: gelukkig kun je mensen alsnog een connectieverzoek sturen!

Ook al geeft LinkedIn aan dat deze persoon liever gevolgd wil worden.

Bij mij is dat namelijk ook zo, ik heb liever dat iemand mij een connectieverzoek stuurt dan dat iemand mij alleen gaat volgen. Want met volgen, ga je niet de connectie over en weer aan en zie ik ook niet wat die ander zelf post. Ik houd er van om juist de connectie aan te gaan en het gesprek aan te gaan.

Anyway, hoe kan jij alsnog een connectieverzoek sturen als je die Volg button ziet?

Standaard zie je, als iemand dus de creator modus aan heeft, de blauwe button VOLGEN.

Zie ook de afbeelding bij Marketingstrateeg Christel Verbiesen.

 

Volgen of connecten

Als je nu NIET op die Volgen button klikt maar op Meer of op je mobiele Linkedin app op de 3 puntjes (…) dan krijg je alsnog de optie om een connectieverzoek te sturen.

Volgen of connecten

Klik dan op Connectie maken of op de onderste optie:

‘Uitnodiging aanpassen’ om een persoonlijke tekst bij je uitnodiging toe te voegen.

Tadaaaa, nu heb je alsnog een connectieverzoek gestuurd.

Ik hoop dat mensen die nieuw op mijn profiel komen dit ook gaan doen bij mij. Helaas biedt LinkedIn (tot nu toe) niet de optie aan om het volgen uit te zetten.

Hoe zit het bij jou, heb jij de creator modus aan staan? Ik heb ‘m onder andere aan staan zodat ik deze LinkedIn nieuwsbrieven kan maken maar misschien heb jij de optie wel uitstaan en heb je dus ook geen last van volgen dan wel connecten.

Mocht je dit lezen en er achter komen dat wij nog niet geconnect zijn, check het dan gelijk even op mijn profiel en pas de tips hierboven toe en stuur me dan dus wel een connectieverzoek, vind ik juist leuk!

Ps: zelf kijk ik af en toe even wie mijn nieuwe volgers zijn en stuur ik vaak alsnog een connectieverzoek met een berichtje erbij.

Wil je meer over mij lezen, check dan mijn LinkedIn profiel, ga naar mijn website AnoekSchippers.nl of stuur me even een dm.

Ook als je een vraag hebt, stuur me dan even een berichtje, ik help je graag!

Groetjes,

Anoek Schippers

Ik help ondernemers en mkb-ers bij het inzetten van LinkedIn op een manier die bij hen past zodat zij meer klanten en leads uit LinkedIn halen. Dit doe ik d.m.v. incompanytrainingen en trajecten bij bedrijven, LinkedIn VIP dagen & trajecten (1 op 1) en mijn Online LinkedIn Programma.

Iedere maand geef ik een Masterclass over Top of Mind worden op LinkedIn waar je je gratis voor kunt aanmelden via deze link.

Wil je liever gelijk een inspiratiesessie met mij inplannen dan kan dat direct in mijn agenda via deze link. Leuk je binnenkort te spreken 😊

Anoek Schippers
Stappenplan LinkedIn

Je bent er bijna...

Waar mogen we het stappenplan naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!

Je bent er bijna...

Waar mag ik de bevestiging van je inschrijving naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!