Via de Qr code connecten

Zijn we net van die qr codes af, kom ik er weer aan 😉, maar deze is echt leuk! Nu we weer veel meer live kunnen afspreken bij events, trainingen, beurzen en netwerkbijeenkomsten, is dit superhandig.

Ken jij de QRcode al van LinkedIn? Niet de qr code dus om ergens naar binnen te komen zoals een tijdje terug verplicht was maar een hele andere code. Je kunt heel eenvoudig jouw eigen LinkedIn QRcode laten scannen door mensen waar je een gesprek mee hebt.

Handig bij een netwerkevent, meeting of een beurs bijvoorbeeld om snel te linken.

Met mensen die je offline ontmoet, kun je namelijk direct connecten met de qr code. Hij (of zij) bestaat al best een tijd maar ik merk steeds weer dat veel mensen deze qr code nog niet kennen dus ik leg het je graag even uit.

Afgelopen maandag had ik zelf een live middag met een groepje Boost klanten en daar hebben we het ook even toegepast zodat iedereen met elkaar geconnect was op LinkedIn.

Ik neem je even stap voor stap mee hoe je dit doet.

Waar vind je jouw QRcode?

Pak je mobiel.

Ga op je mobiele telefoon naar de HOMEpage op je Linkedin app en klik rechtsboven in het zoekvak op het icoontje van de scanner.

QR Code LinkedIn

Je hebt dan 2 opties:

‘Scannen’ om een andere QRcode te scannen en daarnaast zie je ‘mijn code’.

Als je op ‘mijn code’ klikt, dan zie je jouw eigen QRcode!

Als je dus met iemand in gesprek bent en je opent allebei de LinkedIn app op op je telefoon, kan de ene persoon zijn of haar qrcode laten zien en dan kan de andere persoon deze code scannen.

Vervolgens kan je gelijk connecten met elkaar.

De 1 stuurt de ander een connectieverzoek en voila.

QR code LinkedIn

Dit werkt heel snel. Handig is dat je hiermee voorkomt dat je een naam verkeerd intoetst en dus niet de juiste persoon kunt vinden.

Bij mij schrijven mensen vaak mijn naam met ‘ou’ i.p.v. Anoek met ‘oe’ en dat hoef ik dan niet te spellen.

Je scant gewoon elkaars code en maakt de connectie.
Het leuke is ook dat mensen vaak niet weten dat dit kan, jij kan dus even de blits maken.

 

QR Code LinkedIn

Yes, je hebt ‘m nu dus ook, gefeliciteerd!

Je kunt jouw code trouwens ook delen op LinkedIn in een post als je wilt en opslaan bij je foto’s.

Vergeten te connecten

Ben je nu toch vergeten gelijk te connecten maar weet je nog wel de naam van degene die je ontmoet hebt? Zoek hem of haar dan achteraf (liefst dezelfde dag) op op LinkedIn en stuur een connectieverzoek . Vergeet niet om er een berichtje bij te voegen en hen te herinneren aan waar je elkaar hebt ontmoet.

Connectieverzoeken met een bijgevoegd bericht worden sneller aanvaard. En grote voordeel is (vind ik 😉) dat je later ook altijd nog terug kunt lezen in de berichten waar je elkaar voor het eerst ontmoet hebt.

Succes en veel plezier met je qr code!

Ik help ondernemers en mkb-ers bij het inzetten van LinkedIn op een manier die bij hen past zodat zij meer klanten en leads uit LinkedIn halen. Dit doe ik d.m.v. incompanytrainingen en trajecten bij bedrijven, LinkedIn VIP dagen & trajecten (1 op 1) en mijn Online LinkedIn Programma.

Iedere maand geef ik een Masterclass over Top of Mind worden op LinkedIn waar je je gratis voor kunt aanmelden via deze link.

Wil je liever gelijk een inspiratiesessie met mij inplannen dan kan dat direct in mijn agenda via deze link. Leuk je binnenkort te spreken 😊

Stappenplan LinkedIn

Je bent er bijna...

Waar mogen we het stappenplan naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!

Je bent er bijna...

Waar mag ik de bevestiging van je inschrijving naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!