Via de Qr code connecten

Het kan sinds kort gewoon: een klikbare link naar je website helemaal bovenin je profiel. Hoe mooi is dat?

Heel mooi en handig vind ik persoonlijk want de link staat vrij prominent in beeld net onder je kopregel en contactgegevens en is direct klikbaar. Ook kun je de link een andere naam geven maar daarover verderop meer.

Lees onder de afbeelding verder 👇.

Zie je de link staan naar het 10 weken Boost traject?

Ik leg je graag stap voor stap uit hoe jij jouw eigen klikbare link kunt instellen.

Stap 1: de creatormodus

Ga naar je eigen profiel. Allereerst heb je de Creator modus nodig, alleen als die aan staat, krijg je deze optie. Belangrijk om even te checken. Omdat ik regelmatig een LinkedIn nieuwsbrief maak, staat deze optie bij mij al aan.

Bedenk of je deze creatormodus optie wel wilt gebruiken. Op zich ben ik er niet echt fan zoals ik al eerder schreef* omdat je dan niet meer de ‘connecten’ button maar ‘volg’ button bijvoorbeeld boven in beeld krijgt. De mogelijkheid voor LinkedIn nieuwsbrieven heeft bij mij wel de doorslag gegeven om de creatormodus wel in te schakelen. Nu heeft de creatormodus dus weer deze extra optie erbij om een link op te nemen.

Misschien proberen ze bij Linkedin de creatormodus extra te promoten en bieden ze daarom meer opties aan zoals deze van je eigen link 😉.

Anyway, als je de creatormodus ingeschakeld hebt (als je dit dus wilt) gaan we naar de volgende stap…

Stap 2: Introductie bewerken

 • Klik op het potloodje onder je omslagfoto.

  Je komt dan in het gedeelte ‘Introductie bewerken’.

  Scroll helemaal naar beneden.

  Helemaal onderaan zie je staan ‘Website’ en daaronder een invulbaar veld met Link.

NB: deze functie wordt sinds kort uitgerold dus het kan zijn dat je deze optie nog niet hebt, dan moet je nog even geduld hebben helaas.

Vul hier je eigen link naar je landingspagina in.

Kan ook naar de homepage natuurlijk maar juist ook naar een specifieke landingspagina. Zo had ik er bijvoorbeeld eerst al even de Masterclass staan en nu staat de link naar mijn Boost traject er omdat dat binnenkort weer start (27 juni voor de liefhebber 😊)

Zodra je de link invult, komt er nog een regel onder met:|

tekst van link

Hier kun je dus aanpassen hoe je link in beeld komt. Je hebt 30 tekens. Zo heb ik er de eerste keer voor gekozen om er neer te zetten: Gratis masterclass en momenteel staat er: 10 weken Boost traject.

Jij kunt hier ook zelf beslissen welke url je neer zet. Hier even wat voorbeelden van landingspagina’s.

 • Het gratis e-book, stappenplan, whitepaper
 • De ‘over mij/ons’ pagina
 • De homepage
 • Een masterclass
 • Het nieuwste traject (zoals ik het Boost traject er neer heb gezet met de nieuwe startdatum eind juni)
 • Portfolio op de website
 • De blogs
 • Cases/klantverhalen
 • De landingspagina met al je/jullie diensten
 • De pagina met alle klanten reviews
 • De eventuele webshop
 • De vacature pagina
 • De podcasts

And so on, de keuze is aan jou!

Stap 3: opslaan

Deze stap is super simpel maar moet je natuurlijk niet vergeten.

Klik op ‘Opslaan’ en jouw eigen url die klikbaar is, staat boven in beeld, voilà.

LET OP: pas de link op tijd aan als het een tijdelijke link is.

Stap 4: je website

Waarschijnlijk weet je het al wel maar ik noem het toch nog even, je website kan je ook op andere plekken kwijt. Bij Contactgegevens kan je zelfs 3 klikbare linkjes zetten maar daarvoor moeten mensen eerst op ‘Contactgegevens’ klikken en met deze nieuwe optie kan jij gewoon gelijk 1 klikbare link een prominent plekje geven.

Ook in het Info/About stuk kan je je website noemen maar die is dan niet klikbaar.

Bij Uitgelicht kan je ook linkjes naar je website plaatsen, die komen dan mooi in beeld met een afbeelding en de klikbare link. Dit is een stukje verder op je profiel naar beneden scrollen dus ik ben echt blij met deze extra optie bovenin.

Het gaat er tenslotte om dat mensen makkelijk contact met je kunnen maken en hoe fijn is het dat de link naar je landingspagina dan mooi in beeld komt 😊

Nb: over contact maken gesproken. Ik heb het nu alleen over je website gehad maar als je toch bezig bent, check dan ook even bij je contactgegevens en bij Info/About of je mailadres en je telefoonnummer hier al zichtbaar zijn zodat mensen makkelijk contact met je kunnen opnemen.

Veel succes met deze nieuwe optie en laat je me weten welke link jij opgenomen hebt?

Ik help ondernemers en mkb-ers bij het inzetten van LinkedIn op een manier die bij hen past zodat zij meer klanten en leads uit LinkedIn halen. Dit doe ik d.m.v. incompanytrainingen en trajecten bij bedrijven, LinkedIn VIP dagen & trajecten (1 op 1) en mijn Online LinkedIn Programma.

Iedere maand geef ik een Masterclass over Top of Mind worden op LinkedIn waar je je gratis voor kunt aanmelden via deze link.

Wil je liever gelijk een inspiratiesessie met mij inplannen dan kan dat direct in mijn agenda via deze link. Leuk je binnenkort te spreken 😊

Stappenplan LinkedIn

Je bent er bijna...

Waar mogen we het stappenplan naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!

Je bent er bijna...

Waar mag ik de bevestiging van je inschrijving naar toe sturen?

You have Successfully Subscribed!